2010 /  "Saccharose, hvem er du?" Lysinstallation på Nordic Sugar i forbindelse med TUMULT kunstfestival /

i samarbejde med Kunstfotograf Carina Jo Sivager
 

Kunstprojektet "Saccharose, hvem er du?", er en del af Kunstfestivalen TUMULT, som fandt sted på Lolland, Falster og Sydsjælland i perioden d. 21. august til d. 24. oktober 2010.

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster ligger som en stor lukket verden midt i byen, synlig fra de fleste indfaldsveje med sine gigantiske bygningselementer. Den producerer størstedelen af det sukker som leveres til landets dagligvarebutikker og fødevareindustrien.

Sukker - saccaharose på latin - er nok klodens mest forførende spise og indgår verden over i det kulinariske køkken. At Lolland-Falster er hjemegn for Danmarks eneste to sukkerfabrikker har stor betydning for øerne.

Som den centrale nervebane i fabriksanlægget lyssættes det lange roebånd i varme rødlige toner, og bliver samtidig det element, der samler det store fabriksanlægs virvar af bygninger, siloer, ledninger og skorstene. Store billboards på 3 udvalgte steder på fabrikkens område viser portrætter af en række af menneskene bag produktionen - som en kontrast til fabrikkens lukkede verden kigger de ud til den forbipasserende og løfter en flig af hvem Saccahrose er.

Projekt: udpeget Kunstprojekt i forbindelse med kunstfestival /
Samarbejdspatnere: Carina Jo Sivager og Rikke Cora Larsen
Bygherre: Guldborgsund Kommune i samabejde med Statens Kunstfond
Støttet med 100.000 kr af Statens Kunstfond

Foto: Carina Jo sivager