2014 / Historiegade - udvikling af historiefortællende byrumsskilte

Vi har sammen med Glyholt grafiskdesign udviklet og designet en skilteserie på 5 skilte  for Guldborgsund kommune som formidler Nykøbing Falsters historie i byens ældste gade.
Skiltene er forsynet med solcellepaneler der producerer den nødvendige strøm og er derfor et såkaldt StandAlone-system - og dermed drift fri. 

Som supplering har vi også suppleret med en række facadeskilte til gadens mest interessante historiske huse

Historiegaden er et formidlingsprojekt under Guldborgsund kommune og Museum Lolland Falster. 

Gadeforløbet rummer en perlerække af historiske bygninger og fortællinger som vidner om Nykøbing Falsters flotte placering som base for en af Europas fornemmeste slotte: Nykøbing Slot - Med udgangspunkt i slottes betydning for byens udvikling kan man gå på opdagelse i gadens mange historie der formidles på skilte og via en Pod-Walk.

Eksempel:
Enkedronning Sophie vises i hel figur og i naturlig størrelse på et skilt i størrelsen ca 2 m x 70 cm. Konturerne af Dronningens skikkelse indgraveres i en akrylplade og information om historiegaden og Dronning Sophie fortælles på tre forskellige sprog.Ved at belyse akrylpladen med en LED lyskilde lyses konturen af Dronningen op og vil om aftenen virke som et slags genfærd der vandrer i byen.I skiltet sidder der en lille sensor der dæmper lyset når der ikke er bevægelse i nærheden. Hvis der registreds bevægelse skrues der langsomt op for lyset når man bevæger sig imod skiltet. Dermed opnås en overraskende effekt af at historien og dens store personligheder bliver vakt til live.

Ydelse: Arkitektrådgivning
Samarbejdspartner: Glyholt Grafiskdesign
Bygherre : Museum Lolland Falster / Guldborgsund Kommune
Status: Afsluttet
Adresse: Slotsgade, 4800 Nykøbing F.