2017 // NAKSKOV STATION - NY ANKOMST

På Nakskov Station har vi etableret nye ankomstforhold. En ny rampe, ny cykelparkering og en ny trappe skaber en ny og flot ankomst til stationen. Togperronnen forbindes med en rampe til Nørrevold. Der er etableret plantebed mellem rampe og cykelparkering, der dels fungerer som støttemut og dels skaber en overgang mellem station/rampe/trappe.

Vi har i samarbejde med Lolland Kommune og skuespiller Christian Steffensen udvalgt citater om at rejse, at ankomme til en destination eller at holde tankepause.

På perronerne på stationen kan man derfor nu finde flere citater fra danske forfattere om at rejse og om destinationen Lolland. Alle forfatterne har igennem deres liv haft en særlig tilknytning til Lolland, og har gennem deres liv rejst til og fra Lolland - Disse oplevelser og fregmenter af tid og minder har de på et tidspunkt skrevet om i deres forfatterskaber. På den nye belægning er uddrag fra teksterne nu frit viteret efter Olaf Hansen (f. 1870, Nakskov), Otto Glested (f. 1888, Middelfart), Ernst Bruun Olsen (f. 1923, Nakskov), Gustav Wied (f. 1858, Branderslev), Kaj Munk (f. 1898, Maribo) og Emil Aarestrup (f. 1800, København).

Projektet indeholder også produktion af et skilt over Nakskov, hvor der anvises interessante seværdigheder med en kort historisk kommentar tilknyttet. I den opgave har vi samarbejdet med Glyholt Grafisk Design om det grafiske arbejde.

Ydelse: Arkitektrådgivning
Bygherre : Lolland Kommune og Lokaltog
Samarbejdspartnere: Glyholt Grafisk Design
Status: Afsluttet
Foto:  ETN Arkitekter